Welkom op onze website van tafeltennisvereniging Castricum.

Laatste nieuws (6 november oktober)
Nieuwsbrief 2007-2 is uit (read all about it…)
NTTB Ranglijst (Check je competitiegegevens!!!!)
Parkeerbeleid: Aub parkeren op parkeerterrein Geesterduin
Dit bericht wordt herhaald.* * *

Clubkampioenschap_MB_13.JPG
Tafeltennis is geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Bij ons kun je trainen, wedstrijden spelen in de competitie maar je kunt natuurlijk ook uitsluitend recreatief spelen. Na het spelen is er ook ruimte aan de bar om even gezellig na te praten.

Tafeltennisvereniging Castricum bestaat al sinds 1948. TTVC is aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). Momenteel speelt ongeveer de helft van onze leden in 4 teams mee in de regionale NTTB-competitie.

Mocht je interesse hebben, kom dan gerust eens vrijblijvend langs op een van onze trainingsavonden of op de woensdagmorgen (zie “Openingtijden” onder kopje “Home”) en blader eens rond op deze website.
Ook kun je telefonisch contact met ons opnemen of een e-mailtje sturen naar secretariaatTTVC@ziggo.nl

*************************************************************************************************************************
10 redenen om aan tafeltennis te doen:

1. Gezondheid en fitness. Tafeltennis is de ideale sport om je hartslag omhoog te krijgen, goed te zweten, hoewel je niet direct buiten adem hoeft te geraken. Iedereen kan er aan beginnen; een paar uur per week verbetert je gezondheid en fitheid.
  2. Geen zware lichamelijke belasting. Je kunt tafeltennissen op ieder niveau al naar gelang je fysieke toestand. Het is geen contactsport en kent weinig blessuregevoelige plekken.
    Integendeel: alles beweegt zonder al te veel belasting.
  3. Iedereen kent het en iedereen kan het. Geslacht of leeftijd, het maakt niet uit. Ook voor gehandicapten is het een ideale sport. Overgewicht is geen probleem. Het gaat om reactiesnelheid en om een goede oog-hand coördinatie.
  4. Je kunt het je leven lang doen. Het is geen sport waarin je op een bepaalde leeftijd moet afhaken. Voor sommigen geldt zelfs: hoe ouder hoe beter.
  5. Het houdt je mentaal scherp. Tafeltennis beweegt ook je hersencellen! Betinne Vriesekoop vergeleek tafeltennis ooit met ‘de honderd meter sprint tijdens een potje schaken’ (VPRO Zomergasten).
  6. Je kunt het hele jaar door spelen. Binnen maar ook buiten, bij een club, op de camping, thuis in de garage of in de tuin.
  7. Je kunt het overal spelen. Een tafel neemt niet veel ruimte in, ze zijn opklapbaar. Ze staan op campings, in buurten, op scholen en in kantines. En er zijn vele verenigingen in Nederland; altijd wel eentje in de buurt.
  8. Je maakt nieuwe vrienden. Tafeltennis is een sociale sport. Naast het spel staat de ontspanning hoog aangeschreven bij verenigingen. Je vindt er gezelligheid en nieuwe vrienden.
  9. Het kost niet veel geld. De contributies zijn zeker in verhouding met andere sporten niet hoog. Een batje kost niet veel geld. Je hebt geen dure kleding nodig. Tafeltennis is daardoor ook een ideale sport voor het hele gezin.
  10. Last but not least: het is leuk om te doen! Het is een makkelijk spelletje maar een moeilijke sport. Er zijn zoveel niveaus waarop je het kunt spelen dat er altijd wel een uitdaging voor je is. Neem een paar lessen en je zult zien hoe snel je vooruit gaat!

Ongetwijfeld zijn er nog 10 redenen om aan tafeltennis te doen: ontdek en beleef het zelf.