Activiteiten

Competitie

Bij tafeltennisvereniging Castricum vinden normaal gesproken veel activiteiten plaats. Een van de activiteiten is de competitie.

Op vrijdagavond vindt de seniorencompetitie plaats, waaraan een viertal teams van Castricum meedoen. Het sterkste team, Castricum 1, speelt in de vierde klasse en het laagste team in de zesde klasse. Zo zijn er serieuze teams, waarin iedereen fanatiek zijn best doet, en zijn er gezelligheids teams, waarin de spelers een gezellige avond willen hebben. Voor iedereen van elk niveau is dus wel plaats in een team waarin hij of zij zich thuis zal voelen.

Er is ook een jeugdcompetitie, deze competitie vindt plaats op zaterdag. Op dit moment hebben wij geen jeugdteam dat aan de competitie meedoet, dit vinden wij wel jammer.

In zowel de jeugd- als in de seniorencompetitie speel je per seizoen 10 wedstrijden, waarvan 5 uit en 5 thuis. Per competitiewedstrijd worden 10 wedstrijden gespeeld, elke speler in het team speelt drie wedstrijden en er is 1 dubbel. Als je kampioen wordt in je klasse, promoveer je naar een hogere klasse.

Op dit moment zoeken we nog steeds jeugdleden die competitie willen spelen. Lijkt het je leuk om competitie te spelen, meld het dan aan je trainer of stuur een mailtje.

Overige activiteiten

Binnen de vereniging zelf vinden ook activiteiten plaats. Elk jaar worden er clubkampioenschappen gehouden, voor zowel de jeugd als de senioren. Ook is er elk jaar een familietoernooi, waarbij leden hun familieleden (introducés worden oogluikend als familie aangezien) mogen uitnodigen om ook eens mee te doen aan een toernooi, of ze nu kunnen tafeltennissen of niet. Er is ook een “slecht weer” toernooi, maar dit toernooi gaat natuurlijk niet door als het goed weer is. Bovendien wordt er elk jaar een kindertafeltennisfeest georganiseerd. Kinderen van basisscholen uit heel Castricum kunnen meedoen met dit toernooi, met natuurlijk de bedoeling dat ze bekend raken met tafeltennis.

Er is op dit moment een middag en een avond (vanaf 2 oktober) waarop de jeugd kan trainen. Om de jeugdleden een beetje te helpen wordt er gebruik gemaakt van het Superstar Diploma. Kinderen kunnen door bepaalde oefeningen goed uit te voeren sterren halen.

Activiteitenkalender

Wekelijkse activiteiten

Maandag: Van 20:00 tot 22:30 uur Tafeltennis voor volwassenen
Dinsdag: Van 19:00 tot 20:00 uur Tafeltennis en Training voor de jeugd.

Van 20:00 tot 22:30 uur Tafeltennis voor volwassenen of
Van 20:00 tot 21:30 uur Tafeltennis en Training voor volwassenen
Opmerking:
(Training om de 14 dagen, door Dennis Bakker)

Woensdag: Van 09:00 tot 12:00 uur Tafeltennis voor de 50+ ers.
Donderdag: Van 20:00 tot 22:30 uur Tafeltennis voor volwassenen
Vrijdag: Van 20:15 tot 24:00 uur Competitie
Zondag: Van 14:00 tot 16:.00 uur Inloopmiddag

Evenementen

Clubkampioenschappen Zondag 20 januari 2019, aanvang 10:00 uur (zaal open op 09:30)